Karin Chaikiat Sjödin
Yoga World
Att läsas långsamtLivet

Hur ska du få veta?

Hur ska du nånsin upptäcka vem du är, om du ständigt försöker passa in? Smälta in?

Om du ändrar dina konturer för att passa in i nån annans? Hur vet du då hur ditt landskap ser ut?

Hur ska du få reda på alla former och färger du kan existera i om du försöker passa in i nån annans mönster?

Hur ska du nånsin få reda på vilken riktning som är din, om du följer efter nån annans fotspår och rättar in dig i ledet?

Hur ska du nånsin upptäcka vilket liv som är ämnat för dig, om du låter nån annan diktera villkoren?

Jag vet inte. Men jag är på väg att sluta. Sluta passa in, smälta in och kamouflera mig. Jag lägger inte pussel med mig själv eller matchar nån annan för att jag borde. Andras idéer om färg, form, riktning, om rätt och fel, blir mindre och mindre viktiga för mina egna beslut.

Jag kliver av ibland. Ur spår för att hitta nåt annat. Säger nej till nåt. Säger ja till nåt annat. För att det går i linje med vem jag är. För att jag letar mig till det där som bultar där inuti. I samspel med andra, men med min egen kompassnål i mitten.

Svårt? Ja.

Viktigt? Ja.

Värt det? Ja.

Det här livet. Jag vill leva det. Helst medan jag lever och har möjlighet att välja.

Ibland balanserar vi på en smal mur en bit ovanför marken, när det plötsligt börjar surra fara. Just i det här ögonblicken är jag lyckligt ovetande om att ett getingbo är insprängt i muren, ungefär 1,5 meter framför mig. Så gå dina steg, backa om du vill, kliv över om du vill. Stå kvar om du vill. Du vet att du kan välja.

Ta hand om dig,

Karin

2 kommentarer

  1. Så klokt skrivet! Jag är exakt där nånstans. Påväg att sluta passa in, sluta kamouflera mig. Jag har inte ens orken till att göra det mer. Så nu håller jag på att lära känna mig själv och försöker stärka upp den jag är. Det känns otroligt svårt men samtidigt spännande. Tack för boosten att fortsätta sluta!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.