Karin Chaikiat Sjödin
Yoga World
Okategoriserade

Fastän jag “yogar och så”

– Du som håller på med yoga och så! Mediterar och det? Du borde väl inte bli stressad?

Ah. Detta. Som jag fått över mig ett antal gånger i olika situationer. Gärna i situationer då jag är lite stressad, irriterad eller nåt annat mindre charmigt. Ofta med en skämtsam ton, men ändå. Säg det skämt som inte bygger på allvar i botten?

Och jag blir lika så där lägga-huvudet-på-sned-och-rynka-pannan-förvånad varje gång. Som att yoga och meditation får oss att plana ut? Bli neutrala. Inte bli arga. Inte bli stressade. Inte uppleva vårt hela känsloregister?

Ja. Jag håller på med ”yoga och så”. Och ja, jag ”mediterar och det”. Och jo. Jag kan bli stressad. Uppåt väggarna stressad så jag fattar märkliga beslut och säger konstiga saker, som jag senare slår mig för pannan och tyst svär för mig själv:
– Men helvete Karin. Varifrån kom det där?.
Och arg? Jag kan bli fly förbannat arg. Så där så benen skakar och det pirrar i armarna. Det händer. Fastän jag ”yogar och så” och ”mediterar och det”.

Jag kan bli allt det där. Men. Jag kan också bli sprudlande lycklig, känna livet i varje liten cell och bli upprymd över att bara andas fullt och helt. Och så allt däremellan. För mig handlar yoga och meditation om nåt helt annat än att lägga undan starka känslor. Det handlar om att undersöka. Ta reda på. Lära känna. Och vara i det som är. Yogan breddar mitt liv och får mig att möta mig själv som jag är. På riktigt. Utan filter. Och ta emot det.

Peace out,

Karin

ps. spot-on-illustrationen kommer från Gemma Corell @gemmacorell  (www.gemmacorell.com)

6 kommentarer

  1. Jag blir aldrig arg, är from som ett lamm varje sekund….
    eeeeller inte.
    Känner igen mig Karin, blir helt rosenrasande men nu brinner det ut och går över så mycket snabbare, ältar inte, släpper och går vidare. DET har yogan hjälpt mig med, inte att ta på mig en föreställd bild av hur jag borde känna hela tiden.
    Grymt inlägg!

    1. Eller hur? En upplevelse av att alla känslor liksom är välkomna OCH att vi sedan kan välja vad vi gör av dessa…Agera eller släppa. Så mycket mer självkärlek i det än i den där skumma bilden av att vi måste vara på ett speciellt sätt… TACK!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.